Over mij

Hi! Ik ben Daniëlle (33), oprichtster van De Groene Pareltjes, getrouwd en moeder van twee heerlijke kinderen. Ik werk parttime in het onderwijs en daarnaast geniet ik enorm van het samenzijn met mijn gezin. Ik hou ervan om samen uitstapjes te maken naar musea, kastelen of leuke eetplekjes. Samenzijn en lekker eten met familie en vrienden. Ik kan er ook van genieten om nieuwe recepten thuis uit te proberen. Ik hou van reizen en geniet van alle voorpret van het uitzoeken van de leukste plekjes om te gaan bezoeken. Ik vind het ontspannend om fotoboeken en filmpjes van de kinderen of van vakanties te maken. Daarnaast vind ik het leuk om mijn lichaam weer wat sterker te maken na twee zwangerschappen en dat doe ik door twee tot drie keer per week krachttraining. Verder verdiep ik me ook graag in duurzaamheid en hoe ik ons eigen leven duurzamer kan inrichten. Een bijdrage leveren aan een duurzame wereld, was voor mij dan ook de belangrijkste reden om met De Groene Pareltjes te starten. 

 

Een aantal jaar geleden, eenmaal zwanger van mijn oudste, begon het vele shoppen. Urenlang heb ik doorgebracht aan het scrollen door webwinkels. Ik wist dat dit niet het duurzaamst was, maar heel eerlijk, ik gunde mezelf het plezier van babyspullen nieuw kopen. Ik heb immers maar één twee jaar een baby in mijn hele leven. De prachtige kleding van mijn oudste bewaarde ik als het te klein was geworden netjes in opbergboxen, maar toen Roos (de jongste) op komst was, werd duidelijk dat deze jongenskleding niet in ons gezin nogmaals gedragen zouden worden. Nagenoeg alles heb ik online verkocht. Ik ontdekte toen ook veel prachtige babykleding van de mooiste merkjes die tweedehands ineens wél binnen mijn budget paste. Ik ging overstag en ik was gelijk verkocht. Tweedehands kan zeker prachtig, schoon en kwalitatief zijn!

 

Ik realiseerde me dat er zóveel tweedehands pareltjes ongedragen in kasten liggen. Hoe mooi is het als je zonder moeite tweedehands pareltjes lokaal kunt kopen, zonder zoektocht en zonder vele pakketjes heen en weer verzenden?

 

En zo ontstond het idee om de onderneming De Groene Pareltjes te starten, waarbij mensen verantwoord en met zeer weinig impact binnen Culemborg en omstreken de allermooiste baby-en kinderkleding kunnen kopen. Dus echt de tweedehands pareltjes! Vraag en aanbod worden lokaal samengebracht om zo een bijdrage te leveren aan de circulaire economie. Hoe mooi is dat?!

 

Liefs,

Daniëlle